Anbefalinger

Tid Til Tale - Privat Talepædagog

Anbefalinger af Lone Berg og Tid Til Tale fra familier, der har haft børn med forskellige sproglige vanskeligeheder

 

Personer, der har givet deres anbefalinger nedenfor, har ikke modtaget betaling/ydelser/rabat på ydelser for at give deres positive meninger til kende.

 

Lea og Mogens (Juelsminde)

Forældre til Sirid (10 år)

 

Vi fik kontakt til Lone, Tid Til Tale, efter at have søgt efter hjælp på internettet. Sirid havde i en længere periode været tilknyttet PPR´s talepædagog, men vi så ingen udvikling i hendes udtale.

 

Lone havde mulighed for at komme i vores hjem og undervise Sirid, og det var optimalt, da vores datter er mest tryg herhjemme. Taleundervisningen blev tilrettelagt, så Sirid stadig havde overskud til den fulde times taleundervisning. Sirid opfattede dog på intet tidspunkt undervisningen som andet end leg, og hun gik "all-in" fra første gang Lone var på besøg.

 

Lone har en fantastisk tilgang, også til børn, der som vores datter er reserveret overfor fremmede. Desuden formår Lone at skifte hest - altså at prøve nye metoder - hvis den første metode ikke lige fanger barnet - noget vi i den grad havde savnet tidligere.

 

Det har været fantastisk for os forældre at høre, hvordan Sirid arbejdede målrettet og konstruktivt med sproget. Efter 12 ganges undervisningen var vi forældre ikke helt klar til at slippe Lone igen - man er så glad for endelig at have fået hjælp og det er svært at se den forsvinde igen. Lone vurderede dog, at Sirid sagtens kunne udvikle sit sprog herfra - og Lone fik jo ret. I dag taler Sirid tydeligt og med korrekt udtale. Som ekstra bonus er hun blevet optaget af sprog og har kastet sig over læsning og ordlege. Vi er sikre på, at Sigrid nu føler sig bedre funderet og tryg i det sproglige univers.

 

Vi vil meget gerne anbefale Lone til andre forældre, der som os står i en situation, hvor man er nødt til selv at tage initiativ og hjælpe sit barn på vej. For os har det været den bedste gave, vi kunne give vores datter.

 

De bedste hilsener fra

Lea og Mogens

 

 

 

Lene og Thomas (Tranbjerg)

Forældre til Daniel (6 år)

 

Daniel er 6 år og går i lokal folkeskole i Tranbjerg. Daniel har Infantil Autisme, og har siden børnehave haft vanskeligheder med sprogudtale – til tider stammen. Som forældre har vi haft svært ved at få hjælp i kommunal regi, idet man der vurderede, at Daniel ikke havde brug for hjælp.

 

Vi har ikke erfaring med talepædagoger her i Aarhus, så vi brugte Google, og fandt frem til 3 forskellige i Region Midt. Vi talte med dem alle 3 og Tid til Tale ved Lone Berg var uden tvivl den mest imødekommende af dem alle – vi var ikke i tvivl. Lone tilbød selv at komme hjem til os – og fortælle lidt om hvad hun kunne tilbyde – det var super dejligt.

 

Lone er utrolig venlig og imødekommende – og rigtig skøn. Meget beroligende og overbevisende at tale med – Lone viser både ved tale og handling, at hun kan gøre en forskel.

 

Lone har fra dag 1 haft en rigtig god kontakt til Daniel. Daniel har været helt tryg og lært rigtig meget af tiden sammen med Lone. Når man har en autisme diagnose, som Daniel har, kan det være svært at møde nye mennesker og indgå alene i et træningsforløb med en fremmed. Lone har i den grad forstået at møde Daniel dér, hvor han er, og det er utrolig flot!

 

Træningsforløbet med Daniel foregik i SFO'en på skolen, hvor et lokale blev stillet til rådighed. Daniel har haft træning 1 gang per uge i 12 uger i alt, hvorefter vi holdt en pause og så, om den gode udviklingen hos Daniel fortsatte. Daniels sprogudtale og lysten til at tale har ændret sig væsentligt, og vi synes for nuværende, at det oprindelige problem er løst.

 

Vi kan helt klart anbefale Lone Berg – Lone er utrolig venlig og imødekommende, sød, faglig rigtig dygtig – og møder barnet dér, hvor det er. Sidstnævnte er altafgørende for indlæring. Vi vil helt klart meget gerne gøre brug af Lones hjælp igen, hvis det bliver nødvendigt. Vi har igennem hele forløbet følt os trygge ved Lone, og vi har haft et fantastisk samarbejde med hende.

 

Vi tror på, at mødet med Lone har været meget afgørende for Daniel og hans sprog, og vi er meget taknemmelige.

 

Kærlig hilsen

Daniel, Thomas og Lene

 

 

 

Anne og Jes (Århus)

Forældre til Asmus (6 år)

 

Efter en noget broget oplevelse med det offentlige system med meget lang behandlingstid og meget sparsom effekt af en forholdsvis lille indsats, besluttede vi i familien at prøve noget andet.

 

Asmus var lige startet i skole, og vi følte, at det var på høje tid at få hjælp til, at Asmus kunne finde sine ”K” og ”G” lyde. Lydene var ikke til stede, og i stedet erstattede han dem med ”T” og ”D” lyde.

 

Vi fandt frem til Tid Til Tale og kontaktede Lone for at aftale nærmere. Vi blev mødt af Lone, der med en velvillighed og glæde tog hånd om lige netop Asmus' problemstilling, der efter en sproglydstest blev konkretiseret og præciseret. En test der på meget kort tid kom lige til sagen og gav et afsæt til det efterfølgende forløb, som vi nu har afsluttet.

 

Asmus er super glad og har styr på sine ”K” og ”G” lyde (også selv om hende Lone var lidt streng ind i mellem :-).

 

Lone har med sin erfaring og sit utroligt glade væsen indfriet vore forventninger til fulde. Hun har taget Asmus med de helt rette handsker, været pågående og krævet noget af ham samtidigt med, at hun har læst ham rigtigt de dage, hvor det var leg, der skulle til. Hun har et stort arsenal af forskellige øvelser og lege at vælge imellem, som hele vores familie har haft glæde af. Hun har stillet krav til både Asmus men også til os som forældrene for at sikre, at vores barn fik løst sine problemstillinger.

 

Vi kan kun give Lone de allerbedste anbefalinger… Det er det hele værd.

Anne og Jes

 

 

 

Lykke og Per (Horsens)

Forældre til Oscar (5 år)

Da Oscar startede i børnehave som 3-årig, havde han store fonologiske vanskeligheder. Vi forældre kunne ofte slet ikke forstå, hvad han sagde. Vi var i dialog med personalet i børnehaven og blev enige om, at vi ville se tiden an. Efter 6 måneder oplevede vi ingen forbedring i Oscars udtale på trods af, at vi altid havde været gode sprogrollemodeller og havde læst rigtig meget med ham.

 

Vi forældre begyndte at undre os og blev bekymrede, særligt fordi vi har dysleksi i familien. Desuden ændrede Oscar adfærd og blev meget aggressiv hjemme, når han ikke blev forstået. Så nu handlede det også om Oscars trivsel.

 

Børnehaven delte ikke vores bekymring i første omgang, så vi handlede på egen hånd. Vi havde brug for at få en faglig vurdering af Oscars vanskeligheder, og for at få redskaber til at hjælpe ham.

 

Vi googlede privat talepædagog, og så kom Tid Til Tale frem, som det første. Vi kunne straks se, at Oscar kunne få hjælp her. Det tiltalte os, at Lone på hjemmesiden tilbyder hjælp efter barnets behov, og det, at hun er pædagog, gjorde det jo ikke dårligere. Vi tænkte, at vi jo kunne starte med at få Oscar testet, og hvis kemien ikke var der, behøvede vi jo ikke at tage et forløb efterfølgende.

 

Lone ankom og testede Oscar. Det viste sig, at han havde massive vanskeligheder og havde brug for hjælp til produktionen af rigtig mange sproglyde. Vi følte os i gode hænder, og Oscar startede i forløb med det samme. Da børnehaven kom på banen med et tilbud til Oscar, var det efter vores vurdering så ringe, at det ikke ville flytte hans udvikling markant, som han havde brug for. Så vi sagde nej tak, da det ikke gav mening for os.

 

Oscar har efter 3 forløb (a 12 gange) lært at producere alle de sproglyde, han havde svært ved, og han har arbejdet flittigt med automatiseringen. Vores søn har gennemgået en stor sproglig udvikling, dette var ikke sket uden hjælp fra Lone. Han har dog stadig vanskeligheder i automatiseringen, da han er en dreng, der har brug for mange gentagelser.

 

Både Oscar og vi forældre har været glade for Lones tilgang til undervisningen. Det har nemlig været en blanding af leg med konkreter, mundmotorik, fysisk aktivitet og spil. Og vigtigst at alt har det altid været på Oscars præmisser. Lone har altid kunnet motivere Oscar til at deltage og engagere sig i aktiviteterne. Vi forældre har været særligt glade for den vejledning og inspiration til materiale, vi har fået. Det har betydet, at vi har været godt rustet til at hjælpe vores dreng.

 

Vi kan varmt anbefale Lone, fordi hun er faglig dygtig, har et godt tag på børn, tager udgangspunkt i barnets niveau og interesser, og sidst men ikke mindst flytter hun børns sproglige udvikling.

Lykke og Per

 

 

 

Heidi og Kenneth (Langå)

Forældre til Lucas (6 år)

Vi havde igennem børnehaven fået lavet en sprogtest på Lucas, som viste at han havde problemer

med udtalelsen af visse ord, og især K og G drillede. Vi blev derfor indstillet til en PPR/skolens tale-hørelære som ville tage kontakt til os. Der skete ikke noget i 2 måneder, så....

 

Lucas skulle til at begynde i førskole gruppen på Lilleå Skolen og da vi ikke havde tiltro til hvad det

offentlige kunne tilbyde, valgte vi at søge efter en anden løsning. Vi begyndte at søge på nettet efter

en privat talepædagog og meget hurtigt dukkede Tid Til Tale op. Vi kiggede på hjemmesiden, den

var overskuelig og informativ, og vi syntes godt om det vi læste, så vi tog kontakt til Lone via mail.

 

Efter et meget behageligt første møde, blev vi enige om, hvorledes forløbet med Lucas skulle

foregå. Vi valgte, at Lucas skulle have sin undervisning i dagtimerne imens han var i SFO´en.

Her blev der stillet et lokale til rådighed, som Lucas og Lone benyttede i en time hver uge.

 

Undervisningsforløbet har været struktureret og kontinuerligt, og Lucas har nydt hvert et minut.

Lone er imponerende god til at bruge leg i hendes undervisning. Det bliver aldrig kedeligt og en

times undervisning flyver hurtigt forbi, når man har det sjovt. Lone fangede lynhurtigt Lucas´s opmærksomhed og det gjorde, at han fik noget ud af undervisningen – hver gang.

 

Vi har som forældre kunne følge med i forløbet via den bog, som Lone gav Lucas til deres første

undervisningstime. Den har fulgt med fra start til slut, og derigennem har vi læst, hvad der er blevet

undervist i fra gang til gang. Ud over bogen har Lucas med stor entusiasme fortalt og vist os hvad

han har lært.

 

Lucas har lært meget i de 12 uger forløbet har stået på, og vi føler, at han er godt rustet til at starte i

0 klasse efter sommerferien. Han er blevet meget bevidst om sit sprog, og de ting han fortsat skal

arbejde med i dagligdagen. Lone har givet både Lucas og os som forældre nogle rigtig gode

redskaber, som vi kan arbejde med i fremtiden.

 

Lones væremåde, personlighed og hendes unikke måde at undervise på, er årsagen til at vi har haft

et succesfuld forløb, hvor Lucas har rykket sig rigtig meget sprogligt.

 

Vi kan give kun give Lone og Tid Til Tale vores allerbedste anbefalinger.

 

Tak for hjælpen.

Heidi og Kenneth

 

 

 

 

 

 

"For os har det været den bedste gave, vi kunne give vores datter."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"... mødet med Lone har været meget afgørende for Daniel og hans sprog..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Det er det hele værd."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lone har altid kunnet motivere Oscar til at deltage og engagere sig i aktiviteterne."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Undervisningsforløbet har været struktureret og kontinuerligt og Lucas har nydt hvert minut."

 

 

 

Medlem af ALF - Audiologopædisk Forening

Copyright © All Rights Reserved